Še en Janez na spletu
Prva Hribi Morje Smuka Potovanja Še nekaj slik Povezave Pišite mi
Andaluzija - Madrid april 2004
Malaga - Gibraltar - Jerez Sevilla Cordoba Madrid - Toledo - Segovia

Sevilla


Hotel, kjer smo prenočevali, je bil 20 km oddaljen od mesta. Zaradi praznika, ki ga bom opisal na dnu te strani, so bili vsi hoteli zasedeni.

Sevilla je četrto največje mesto v Španiji. Leži ob reki Guadalaquir.  V času osvajanja Amerike je bilo tu živahno pistanišče. Zlato, ki je prišlo preko Atlantika, so shranjevali v tem stolpu.

 

 

Plazza de Espana je nastala  zaradi špansko - ameriške razstave leta 1929. Na sliki je le majhen delček polkrožne zgradbe. 

Leta 1992 je bila Sevilla gostitelj svetovne razstave Expo 92.

Giralda je stolp katdrale imenovan  po zastavi na vrhu zvonika, ki se obrača po vetru. Prvotno je bil zvonik minaret velike mošeje zgrajene v sredini 12. stoletja. 

 

Z zvonika je prekrasen razgled na mesto ter na nasad oranževcev v patiu katedrale. Katerala je tretja največja na svetu.

 

V takratni Španiji ni primanjkovalo zlata in srebra.

V katedrali je grobnica Krištofa Kolumba. Ko je Španija izgubila kolonije, so njegove posmrtne ostanke leta 1899 prinesli iz Kube.

Kraljevo palačo krasijo še lepši čipkasti ornamenti. Potem ko so Španci pregnali Mavre, so njihovo znanje in oblike zdužili s svojo tradicijo. Nastal je slog modehar.

Popoldan smo se skupaj z vsemi prebivalci Seville odpravili na otvoritev njihovega preznika - Feria d'abril. Termometer je kazal 32 stopinj, v šotorih je bil prostor samo za povabljene, na prireditvenem prostoru pa so se drenjale okrašene kočije, policija, v narodne noše oblečeni konjeniki in smetarji. Ženske so bile oblečene v tradicionalne flamenko obleke. V 1500 šotorih pa so točili šeri in plesali flamenko.

V času praznika vse mesto živi zanj.

Prva Potovanja Naslednja